Dr med dent Tatjana Knego

Ordinacija za opću dentalnu medicinu,
ortodonciju, oralnu kirurgiju i rtg-ortopan

NOVA ZOOM 2 LAMPA - IZBJELJIVANJE BEZ BOLI

Novi profesionalni poboljšani sustav izbjeljivanja zubi ZOOM 2 je siguran i djelotvoran postupak lampe koji daje fantastične rezultate, a preosjetljivost zubi nakon tretmana je svedena na minimum i najvažnije je da procedura samog izbjeljivanja više ne boli kao što je boljela kod izbjeljivanja sa prijašnjim zoom lampama.


Izbjeljivanje zubi se izvodi u stomatološkoj ordinaciji pod vodstvom stomatologa i stručnog tima. Sam postupak izbjeljivanja vrši se u jednoj posjeti i traje do 45 min, ovisno koliko jako želite izbjeliti zube. Kliničke studije pokazuju da je ovaj način izbjeljivanja zubi siguran za vašu caklinu i bez štetnih posljedica. Konačan rezultat su svjetliji zubi za nekoliko nijansi i dugotrajni učinak. Pacijenti su izrazito zadovoljni jer izlaze iz ordinacije s svježim i podmlađenim osmijehom. Pripravci za izbjeljivanje koji se najčešće koriste u stomatologiji su karbamid i vodik peroksid koncentracije 30-35% i oni su na bazi gela.


Danas se za profesionalno izbjeljivanje zoom lampom u stomatološkoj ordinaciji Knego koristi vodikov peroksid, a kućna izbjeljivanja pod kontrolom stomatologa rade se najčešće udlagom i gelom na bazi karbamid peroksida. Aktivacijom gela na bazi hidrogen peroksida oslobađa se kisik, koji ulazi u caklinu, uklanja mrlje i mijenja boju zuba za nekoliko nijansi. Pacijenti bi trebali izbjegavati izbjeljivače iz raznih trgovina radi zaštite i zdravlja svojih zuba. Djetetovi mliječni imaju najljepšu i najbjelju boju. Međutim s godinama naši zubi tamne i mi želimo povratiti nekadašnju bijelu boju. Oni postaju tamniji zbog promjena u mineralnoj strukturi zuba, zbog bakterijskim pigmenata, prehrambenih proizvoda i povrća bogatog karotenoidima. Određene antibakterijski lijekovi (kao što su tetraciklina) također može uzrokovati zubi mrlje ili smanjenje sjaj cakline Obojene tekućine kao što su kava, čaj i crno vino također mogu diskolorirati zube.